Υπηρεσίες

Βελονισμός

bephysio Βελονισμός - Βελονισμός

B.E Physio

Βελονισμός


Πρόκειται για θεραπευτική μέθοδο της οποίας οι ρίζες ανάγονται στο 100π.χ. στην αρχαία Κίνα και με την πάροδο των αιώνων υπέστει πολλές τροποποιήσεις. Εκτός απο τον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό υπάρχουν και άλλα είδη. Ένα απο αυτά είναι ο ξηρός βελονισμός(dry needling).

Η ξηρά βελόνα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της μυικής έντασης και του σπασμού. Η εφαρμογή γίνεται με την εσαγωγή βελόνας βελονισμού στον μύ ώστε να «απελευθερώσει» πιθανά μυοπεριτονάικα σημεία πυροδότησης(trigger points).

Έτσι οδηγούμαστε σε χαλάρωση των σημείων αυτών προκαλώντας βελτίωση στην κίνηση και ανακούφιση απο τον πόνο. Να σημειωθεί οτι η ξηρά βελόνα δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό, παρ’οτι χρησιμοποιείται το ιδιο μέσο εφαρμογής, η φιλοσοφία εφαρμογής είναι διαφορετική.


B.E Physio

Με την πολυετή πείρα μας μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά είτε προληπτικά, είτε θεραπευτικά. Όραμά μας κάθε ασθενής μας να αποκατασταθεί πλήρως σωματικά και να γνωρίζει ότι πλέον θα μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς ταλαιπωρίες, πόνους ή περιορισμούς.

Επικοινωνία